Vad fan hände? Vad händer nu?

söndag 20 mars 2011

Som ett vårtecken giver jag dig...det kursiva

Det spirande hoppet

Vårsäsongens efterlängtade löne- och utvecklingssamtal är här. Återigen ska hårda fakta viktas mot mjuka värden och rendera i en ny lön som gynnar den som producerat mest under året.

Skrubbsår och barnaspring.

Kidsen kisar mot vårsolens reflektioner från pektelefonen. I väntan på bussen. Som tar dem till skolan, 400 meter bort. Måtte dessa sportskor aldrig trampa simpel barmark.

Nybrogatan i vårkostym.

Med popcorn och bra sittplats. Skåda in påfåglarna och kejsarna av Portugalien när de positionerar sig inför parnings- och golfsäsongen. En lördagsfömiddag i smilets tecken.

Skatparets silvergömma.

De närmast fönstret är tillbaka efter en " time-out". De har hittat lågan igen och flyttar tillbaka till, vad jag kan se härifrån, illa byggda bostad (fuskbygge med pinnar i oreda). De säger att de är glada att vara tillbaka i Åkeslund och att de nu har lärt sig att andas. De ska ta en dag i taget. Resa mer. Aldrig mer stressa fram tygval eller tillbehör till köket.

De fagra Talgoxarnas lovsång.

Samma "bit", år efter år, genom muntlig tradition och övning överfört talgoxgenerationer emellan (utom lille Skylar, stackarn).

Vågskvalp

Missa inte vårens TV satsning "Jag vill också slå Filip och Fredrik på pungen". Gästartister Lena Adelsson Liljeroth och Martin Stenmark. Betalande publik får påsar med boxer-abbonemang och Sverigelotter.

Men! Det här blev ju mest trams. Jag går därför och lägger mig. Och skäms.

By the way, är ni nere med Kolja? Denna fulfisk funkar inte bara till snabbmat utan går ypperligt att ratta i ugnen. Med sjukt mycket grädde och kapris. Gör't.

Och. Skaffade ny båge idag. Den kostade 5 000 kronor. Utan motor. Glasen enkelslipade. De är väldigt 2009 enligt Kissie, men det är ju inte så illa pinkat av en strutt som mig.

Till sist. Jag är en egocentriker av mått. När Homan i morse sade att han hade varit på Fotografiska avbröt jag och sa "där har jag aldrig varit" sedan gick jag ut ur rummet. Bättring och bot.

God natt.

Mungo Sassa





söndag 6 mars 2011

Sexchock med getter i kloster

Jag har inte ägnat min blogg någon omsorg. Men jag har haft laga förfall ty jag har på kort tid varit upptagen med att fatta vuxna beslut i vad som håller på att förvandlas till ett svårt vuxet liv. Efter år med livet på ryggen, tar jag nu rygg på livet och gör ett Northug-ryck mot något som jag hoppas kan liknas vid en delseger i tour-de-life. Under resans gång hoppas jag att bli en helt normal man med koll på räntor och skit. Och jag gör som vanligt allt på en gång. Efter år i dvala studsar jag upp ur tv-soffan och gör helikoptern. Det snurrar. Jag vill hålla Alfons pappa i handen för vägledning. Vi kan röka pipa och snacka, mjukismän emellan. Om allt går i lås så är jag både herr, pappi och ägare till herrgårdsvagn innan du har sagt hundra. Därtill ny tjänst, sidouppdrag och det sociala. Jag har inte haft sinnesro att skriva blogg. Kanske senare.

Och så har jag fått en ny haka. Upptäckte den till mitt förtret när jag intog rygg och läsläge. Kuddhöjd och nackvinkel var rätt. Men ny hud skavde retsamt mot halsen. Jag fick ta bort en kudde. Om min viktökningskurva håller i sig kommer jag vara mitt eget land 2013/14. Då kommer jag att bli nationell mästare i pingis.

På tal om Pingis. Mattias Översjö är nu min nya pingisidol jämte Joo See Hyuk. Ni vet deffen.

Så, vadan rubriksättningen? Vill kolla nedladdningsfrekvensen förstås (och hitta nya likasinnade vänner). För att för omväxlingsskull få vara ett uns cynisk. Det spelar ingen roll om jag så skulle nedteckna meningen med livet eller om jag medelst himmelsk inspiration och vägledning kunde sätt ord på, eller definiera, kärleken. Det skrivna ordet kommer aldrig hålla morgonstånd mot autoerotikernas behov av finpixlad älskog. Den av mina uppdatering som tidigare fått mest nedladdningar hette "nötmix". Undrar vad statistiken visar i morgon och hur många familjefäder som raderar cachen...för säkerhets skull.

Jag skriver något snart igen...tror jag.

Avd.dir Skarbo