Vad fan hände? Vad händer nu?

onsdag 26 maj 2010

Anyone for en glasval som det står Praha på?

Har jobbat Kwick-E-Mart tider. Därtill en tripp till Prag. Har inte orkat med att odla min trädgård. Är nu på gränsen till uttjänt och John Blund har lassat ett grustag i jacken. Jag hade tänkt att formulera ett gäng träffsäkra spetsfundigheter och sköna gnäll ikväll. Det får bero. Det blir istället enkom trams, frågesport, tips och horoskop.

Frågesport

Vilka konsekvenser får det om en fågel vaknar en morgon och bestämmer sig för att sjunga en helt ny grej? T ex "Canonball" med the Breeders. Vilka faktiska konsekvenser skulle det få? Skriv in och vinn ett pingisracket.

Vad tänkte turisten på som gick in i den i Prag situerade souvenirbutiken och köpte en gipsdelfin och en magnetiller som jagade en boll? Vad tänkte han? Skriv in och vinn en guidad tur i Åkeslund.

Vad hände med Langosen i Sverige? Var det inte gott längre? Duger inte Langos längre? Vad hände egentligen? Skriv in och vinn en "skabbelito" på undertecknads balkong.

Varför resonerar jag så här? Jag går inte på Dinosaur JR och Built to Spill på Tyrol på grund av att jag är trött och för att jag ska delta i ett möte om "Lean-metodiken" imorgon. Vem sodomerade den själen ända in i ryggslutet?

Varför sitter jag och väntar i trettiofem minuter för att få mer energi för att kunna göra mer jobb i spelet Maffia Wars? Tid som jag gnäller över att jag inte har. Tid som istället kunde gå till att odla min trädgård eller baka eller vad fan som helst. Man vinner inget. Spelat saknar regler, intrig och strategi. En oarmad tidsbandit för den nollställda litiumsjälen. Jag menar...helvete.

Vad är dealen med kepsen bak och fram? Det är inte viktigt i sig. Men någonting säger mig att det inte heller är bra...alls. Varför bryr jag mig om sånt? Skriv in och vinn en bland-CD.

Varför ska man prata som Ann Söderlund i TV? Är det bra? Skriv in och vinn ett boktips.

Och nu ett tips.

Tips
Det går inte att resa i Europa utan pass.

och nu veckans lyckonummer.

Lyckonummer
Lyckonumret är 53.

Och nu veckans horoskop

Veckans horoskop

Stenbocken
Du känner dig svårmjuk och fragil, men ändå stark. Du är öm men hård. Gå till Indigo eller häng ut på Skånegatan och prata om att du ska skriva en bok som ska heta "Mitt Berlin".

Vattumannen
Känslan av att du är född i fel kropp beror inte på dig. Det är knas på typ Vattumannens omloppsbana mot solen och Pluto. Det är ett signalfel. Nästa torsdag är du stark igen. Då kommer du att både göra av med pengar och kanske vinna något. Lyckonummer 53.

Fiskarna
Spela inte hasardspel eller Jack Vegas i helgen. Gör det inte. Fiskarna mår bra av blommor. Köp ett knippe fagra blomster till hemmet. Kanske husdjur?

Väduren
Ditt privatliv är inte bra just nu. Du behöver stimulans. Gå på Skansen. Du har inga lyckonummer att tillgå i veckan. Du får välja ett själv. Dansa inte så att någon ser det.

Oxen
Du behöver tid för dig själv. Vårstäda dina inre vrår. Undvik dina och andras barn. Sjukskriv dig. Avboka resor och sociala evenemang. Tvätta dig inte. Sov väldigt mycket. Du kommer att må så bra. Ditt lyckotal är 53.

Tvillingarna
Du känner dig amorös och jovial. Använd tiden för att gå igenom dina räkningar och skaffa en pärm för det allra viktigaste. Undvik basmusli. Ditt tecken är starkt just nu. Passa på att njut av att din omloppsbana mot Merkurius har fastnat i den astroandliga vinkelvolten mot Sirius. Tänk på det och njut.

Kräftan
Ta det lugnt i solen. Andas rätt. Köp gröna teer. Unna dig någonting med mycket ägg, socker och sikrom.

Lejonet
Detta är en bra tid att återknyta i stort sett alla gamla kontakter.

Vågen
Dags att ta hand om dig själv. Unna dig en resa till Thailand. Gå på Schlagerbar. Ta ett sms-lån. Gå på Karlsson och Co. Ät frysta räkor och vitt vin.

Skorpionen
Samma som förra veckan. Klipp dig.

Skytten
Lägg an. Blunda. Och skjut, skjut, skjut bort de onda och de dumma rösterna!


Magnus Hober

tisdag 4 maj 2010

Gnäller igen

Politik
Valår är inte mitt val av år. Valfläsket är inget annat än skulor för själen. Uppdiktade av kanslister, PR-apparaten och den begränsade del av politikerkåren som vet att tyda krumelurer på papper.

Högern
Förslaget om att utförsäkrade ska jobba som fartgupp utanför Lundsbergs Skola är inte bra. Fånhögerns kunskap om, samt inställning till, kultur, är inte heller bra. Eller att termen ska "ombrandas" till Event. Da Buzz, James Bond och DI... räcker inte hela vägen. Faktum är att en höger gör ont. Inte minst på den som redan fått några stående räkningar. En spark i arslet kommer heller aldrig att fullt ut kunna ersätta en klapp på axeln eller en knuff i ryggen. Därför tycker jag att högern är ett tveksamt alternativ. Ett dumdrygt.

Vänstern
Förslaget om att alla ska få mer pengar, ett friare arbete, mer ledighet, gratis kollektivtrafik, bättre sjukvård, bättre allmänna skolor, bättre miljö....är i sig jättebra. Väl rutet! Tyvärr så kan inte fler allaktivitetshus och manifestationer medelst stenkastning fullt ut bekosta detta. Just det faktum att de som är vänster om socialdemokratin inte heller innehaft ett låglönearbete gör också solidariteten med undersköterskan lite speciell. Nej, åtta år på universitetet och två år i Berlin är inte arbete. Nej, man kan inte DeeJaya sig ur krisen. Skiten måste torkas av någon.

Mitten
Hit räknar jag Socialdemokratin. Tvärsnittet. Killar och tjejer som Sahlin skulle säga. Mannen på gatan. Kvinnan i kassan. De som tar fajten. Dom de talas om. De som staterar i valfilmerna. Men som sällan kommer till tals. För det låter inte alltid så bra oredigerat. Det följer inte rörelsens libretto. Jag får allt som oftast, efter frågan om vad jag jobbar med, ett sanningens ord från de som bär upp och bekostar samhället. De börjar tyvärr oftast så här....jag är inte rasist men.....

SD
Tyskar i svenskfolkdräkt. Det svänger inte.

Vad jag ska rösta på? Jag vet inte. Hur i helvete skulle jag kunna veta det.

Det katolska prästerskapet
Jag tycker att katolska präster ska sluta att våldta barn. Det är ett okristligt beteende....i någon mening i alla fall.

Nu är allt slut
Madde och Jonas har gjort slut. Jag vet inte hur jag ska komma över det där. Det gör så ont.

och slutligen något positivt....
Mitt höftben slutade att knäppa i ca fem minuter idag.

Leo Sayer