Vad fan hände? Vad händer nu?

torsdag 16 oktober 2014

En rakt igenom tramsig skrivövning


Det var så länge sedan jag skrev. Det tomma arkets möjligheter att göra skillnad. Möjligheten att bearbeta en svår period och göra den tydlig för mig själv och andra. Att skriva sig starkare. Att kanske skriva för livet. Det tror jag att jag skiter i just nu.

Här följer istället höstens viktigaste film- och boktips.

Höstens Film Noir

Som man ligger får man bädda
Harry låg med handen innanför byxlinningen och slötittade på gamla repriser när hon sa åt honom att ta bort handen. Merrill var modist i det civila. Hettan vibrerade och tiden vibrerade inte. Äntligen ringde det. Det var Energibolaget som hotade med att nixa Merrill. Stiltje. Fan, vi behöver ett nytt fall tänkte Harry. ”Hatt” tänkte Merrill. Sen blev allt beige.

Mycket svår och otillgänglig film för cineasten.

Höstens pysslarfilm

Lekar och grejs
Det lilla barnet stänger locket på kartongen och konstaterar att locket är stängt. Detta upprepas rätt många gånger. En absolut tråkig lek för den lilla familjen. Du vill bara dö men får livslusten tillbaka när du inser att leken kommer att upphöra. Du börjar tänka på Tacos och alkohol istället. Du blir glad. Barnet blir glad för att du blir glad. En film för dig som dör den lilla döden.


Höstens generationsroman

”In between days”
Den gömda bruna häxblandningen intas på cykelväg. Sen cyklar han till diskoteket och står utanför det mycket länge. Ingen kommer att fråga var han köpt sin Ivanhoe tröja. Lars förblir sjukt okysst i ett år till, trots en över genomsnittet fräsig hår-stil. Lars kryssar hem. Död. Död. Död. The Smiths. Geografilektion. Läs mer om hur semi-syntaren Lars växer upp och blir statstjänsteman på Strålskyddsinstitutet och hur han sjukskrivs på grund av fibromyalgi.

Höstens TV-drama

Torrfoder!
Fritt baserad. Tre väldigt fristående avsnitt.

Avsnitt 1 – Roger that!
”Ulla Sallerts Pingvin ” är Rogers debutroman. Den slår inte. Det blir för mycket för Roger. Han får för sig att stjäla alla Webergrillar i Bromma.  Ja, i stort sett alla. Folk blir av med arbeten. Svåra år och umbärande följer. Till slut är det danskar i affären!

Avsnitt 2 – Vakna
Politiskt medvetna personer på och runt Nytorget på Söder utvecklar superkrafter. De kan när som helst och överallt tycka rätt. Ska de hinna tycka rätt och genom detta lösa Ebola, Krig och skit innan allt går åt helvete? En nagelbitare.

Avsnitt 3 ”Åto ur hus”
Det började med påfyllning av dip. Därefter åt de varandra ur huset. Tiden däremellan är ett fartfyllt spektakel och en jublande skrattfest bland chips och ostkrokar. Meg Westergren är utmärkt i rollen som nihilist.

Ursäkta.


Er Magnus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar